Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2019

Прокуратура виявила порушення законодавства у підрозділах поліції

Органи прокуратури Кіровоградської області вивчили стан додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення під час виконання постанов суду про застосування адміністративного стягнення у виді адміністративного арешту територіальними підрозділами ГУНП в області.

Під час застосування заходів впливу за адміністративні правопорушення в діяльності службових осіб територіальних органів поліції виявлені порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення при виконанні судових рішень зазначеної категорії.
Зокрема, станом на 1 січня 2018 року залишаються невиконаними 39 постанов суду про застосування до громадян адміністративного арешту, що є порушенням вимог ст. 326 КУпАП щодо негайного виконання таких судових рішень.
Крім того, виявлено порушення законодавства при складанні протоколів про адміністративні затримання.
З метою усунення виявлених порушень прокурорами на адресу керівників органів Національної поліції області скеровано 6 актів прокурорського реагування, за результатами розгляду частини з яких до дисциплінарної відповідальності вже притягнуто 2 службові особи.
Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1883