Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2019

Питання додержання вимог кримінально – виконавчого законодавства при оплаті праці засуджених перебувають на постійному контролі прокуратури області

Галузевим відділом прокуратури області та місцевими прокурорами спільно з спеціалістами управління Держпраці в області проведено спільні перевірки в установах ДКВС України, які розташовані на території Кіровоградської області, з питань дотримання законодавства про оплату праці засуджених.

Перевіркою умов та оплати праці виявлено численні порушення вимог трудового законодавства. Зокрема, встановлено, що за роботу в шкідливих умовах праці не проводяться нарахування доплат жодному з засуджених, які виконують роботи за вказаних умов.
Крім того виявлено порушення при повідомленні Державної фіскальної служби та її територіальних органів про прийняття працівника на роботу та порядку оформлення трудового договору.
Також виявлені факти не виплати заробітної плати працівникам харчоблоків у вихідні та святкові дні.
За результатами проведених перевірок органами прокуратури внесено 6 документів прокурорського реагування, 5 з яких перебувають на розгляді, одну вказівку розглянуто та задоволено. Після прокурорського втручання засудженим виплачено заборгованість по виплаті заробітної плати у розмірі 61,7 тис. грн.
Крім того, зареєстроване одне кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172 КК України.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1868