Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2019

Зверненням громадян – особлива увага

Розгляд звернень громадян та організація їх прийому залишається одним із важливих напрямів діяльності органів прокуратури, спрямованих на реальний захист прав і свобод людини та громадянина, зміцнення законності й правопорядку.

Кіровоградською місцевою прокуратурою постійно приділяється увага забезпеченню прав громадян на звернення та доступ до публічної інформації.
Упродовж 2018 року до Кіровоградської місцевої прокуратури надійшло 1 204 звернень громадян, з яких по суті прокурорами розглянуто – 950.
Половина скарг стосувалась неналежного стану досудового розслідування у кримінальних провадженнях. За результатами розгляду 46 таких звернень внесені відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування та розпочате досудове розслідування.
Майже 250 звернень скеровано за належністю в інші відомства для вирішення їх по суті, оскільки відповідно до конституційних функції прокуратури та Закону України «Про прокуратуру», ці звернення не відносяться до компетенції органів прокуратури.

Крім того, прокуратурою також приділяється значна увага належній організації особистого прийому громадян. Безпосередньо до прокуратури на особистому прийомі звернулось 351 громадян, особисто керівником прокуратури- 37.
Окрім того, на виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» прокуратурою розглянуто 5 запитів.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1380