Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2018

Прокуратура перевірила, як в органах та установах Державної кримінально-виконавчої служби України виконуються покарання, не пов’язані із позбавленням волі

Прокуратурою області проведено перевірки в уповноважених органах з питань пробації на предмет додержавння ними вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України «Про пробацію» щодо виконання покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.

В ході перевірок встановлено низку порушень вимог чинного законодавства.
Зокрема допускаються порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства при виконанні кримінальних покарань у вигляді громадських та виправних робіт. Неналежно здійснюється облік відпрацьованого часу засудженими особами.

Чимало порушень виявлено прокурорськими перевірками при виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Зокрема мова йде про позбавлення права обіймати певні посади - не контролюється додержання вимог вироку суду особами, засудженими до таких покарань, органом, що має право анулювати дозвіл на зайняття відповідним видом діяльності.
Також неналежно здійснюється соціально-виховна робота із засудженими, звільненими від відбування покарання з випробуванням, а саме не забезпечується диференційований підхід під час надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги.
Відсутній належний контроль за додержанням засудженими громадського порядку, що призводить до прийняття необґрунтованих та передчасних рішень органом пробації про зменшення періодичності явки засуджених на реєстрацію до органів пробації
За результатами проведених перевірок внесено 9 документів прокурорського реагування на усунення виявлених порушень, причин та умов, що їм сприяли.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1435