Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2018

Завдяки прокуратурі державі повернуто земельну ділянку вартістю 11 млн грн

Господарським судом Кіровоградської області задоволено позов Знам’янської місцевої прокуратури про стягнення з одного із суб’єктів господарювання заборгованості з орендної плати в розмірі 123 тис. грн., розірвання договору оренди землі та повернення державі земельної ділянки вартістю 11 млн. 146 тис. грн.

Установлено, що зазначений господарюючий суб’єкт своєчасно не сплатив орендну плату в розмірі 123 тис. грн. за використання земельної ділянки площею 16 га на території Великоскельовської сільської ради Світловодського району для розробки родовища кварцитів, не здійснює його експлуатацію відповідно до вимог чинного природоохоронного законодавства, тим самим порушивши істотні умови договору.
З урахуванням наведених порушень місцева прокуратура звернулася з позовом до суду про стягнення з суб’єкта господарювання заборгованості за договором оренди землі, його розірвання та повернення державі земельної ділянки промислового призначення.
Наразі судом задоволено позовні вимоги прокурора в повному обсязі.
Довідково: кварцити – нерудні корисні копалини, використовуються у металургії для виробництва вогнетривів, феросплавів, монолітних футерувань сталерозливних ковшів, вогнетривких бетонних виробів. Зокрема, їх використовують для виробництва вогнетривкої динасової цегли, яка витримує температуру понад 1700 градусів Цельсія і придатна для спорудження мартенівських і склоплавильних печей.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1613