Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2018

Правоохоронні органи області продовжують вживати дієві заходи у сфері протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією

Правоохоронними органами Кіровоградщини упродовж 2018 року складено та направлено до суду 282 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, з яких: 269 складені працівниками Управління захисту економіки в області та 13 співробітниками Кіровоградського управління внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Поряд з цим, органами прокуратури області самостійно виявлено та спрямовано до УЗЕ в області для складання протоколів матеріли стосовно 214 осіб за фактами порушень законодавства про запобігання корупції, за якими вже складено 149 протоколів.
За результатами судового розгляду до 113 осіб застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу.
Прокурорами внесено 161 подань в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» органам державної влади та місцевого самоврядування на проведення службових перевірок у зв’язку з виявленими порушеннями вимог антикорупційного законодавства, з яких вже розглянуто 137 із вжиттям заходів.
За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 15 посадових осіб.
Прокурорами виявлено 80 фактів умисного неподання суб’єктами декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» або подання завідомо недостовірних відомостей у такій декларації. Відомості про зазначені факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1342