Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2018

Прокуратурою припинено діяльність нелегальної газозаправної станції, розташованої в межах прибережної захисної смуги

За втручання Кіровоградської місцевої прокуратури припинено нелегальну діяльність автомобільної газозаправної станції, розташованої у м. Кропивницький в межах прибережної захисної смуги річки Інгул.

Зокрема, місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом самовільного зайняття земельної ділянки для розміщення автомобільної газозаправної станції. В ході досудового розслідування встановлено, що власник АГЗС самовільно зайняла та використовує для потреб ведення господарської діяльності земельну ділянку у м. Кропивницький по вул. Вокзальній, площею 0,0904 га, із земель охоронних зон.
З метою припинення нелегальної діяльності вказаної АГЗС прокуратурою спільно з правоохоронними органами вжито заходів щодо демонтажу останньої. Проте, депутат Черкаської міської ради, який є рідним братом власниці, шляхом перекриття доступу до газового модулю вантажівками, зашкодив демонтажу станції. Незважаючи на це, нелегальну АГЗС демонтовано.
В рамках слідства встановлена наявність достатніх підстав для повідомлення власниці нелегальної заправки підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває.
Крім того, місцевою прокуратурою спільно з поліцією припинено діяльність ще однієї АГЗС, належної тому самому підприємству. Підставою стало порушення підприємством вимог законодавства про охорону праці в частині відсутності дозвільних документів на проведення робіт з підвищеною небезпекою. Кримінальне провадження розпочато за ч. 1 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2192