Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2018

Прокуратура перевірила, чи мають засуджені паспорти

Прокуратурою Кіровоградщини вивчено стан повноти вжитих адміністраціями установ виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України в Кіровоградській області заходів, спрямованих на отримання засудженими паспортів громадянина України.

В установах виконання покарань області утримується більше 300 осіб, які не мають (втратили) паспортів громадянина України.
Адміністраціями установ виконання покарань Кіровоградської області не вживається достатніх заходів до забезпечення отримання ув’язненими особами паспортів громадянина України, що є порушенням вимог ст. 153 КВК України.
За відсутності паспорту засуджені особи втрачають право на працевлаштування, не маючи змоги реалізувати своє конституційне право, та довести своє виправлення. Залишається актуальним питання щодо оформлення паспортів засудженим, які повинні проходити медико-соціальну експертизу.
Всього за результатами проведених перевірок з питань паспортизації засуджених в установах виконання покарань області у поточному році внесено 4 документи прокурорського реагування, які перебувають на розгляд.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1807