Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2018

У прокуратурі Кіровоградської області обговорили стан протидії нелегальній реалізації нафтопродуктів

Вчора, 23 жовтня 2018 року, під головуванням керівництва прокуратури Кіровоградської області відбулась спільна міжвідомча нарада правоохоронних органів та органів державного контролю, на якій обговорено стан протидії нелегальній реалізації нафтопродуктів у регіоні.

Серед запрошених – керівництво та співробітники Головного управління Національної поліції, Головного управління Державної фіскальної служби, Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також органів державного нагляду (контролю) в області.
Участь у заході також взяли начальники галузевих підрозділів апарату прокуратури, керівники місцевих прокуратур.
Нарадою зазначено, що на ринку нафтопродуктів склалася критична ситуація, пов’язана зі збільшенням кількості автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, які функціонують поза межами правового поля. Їх функціонування створює загрози життю і здоров'ю громадян, оскільки такі об’єкти не проходять обов'язкових контрольних процедур, розміщуються у невстановлених місцях в безпосередній близькості до житлових та громадських будівель. На таких станціях пальне реалізовується без застосування касових апаратів, належного оформлення із працівниками трудових відносин, як наслідок, бюджет не отримує сплати відповідних податків.
Зважаючи на викладене, нарадою наголошено на необхідності застосування повного комплексу правових заходів, спрямованих на виявлення правопорушень у вказаній сфері.
З цією метою, за результатами обговорення, розроблено комплекс узгоджених заходів та створено спільну міжвідомчу робочу групу.

До уваги мешканців Кіровоградщини!
У разі наявності інформації щодо функціонування на території Кіровоградської області нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, кожен може повідомити про вказаний факт на телефон «гарячої лінії» (0522) 27-61-20 або за адресою електронної пошти [email protected].

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1592