Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2018

Прокуратура встановила, що закупівля шкільних парт проведена з порушеннями

Знам’янською місцевою прокуратурою виявлено порушення при проведенні процедури закупівлі шкільних меблів за бюджетні кошти на суму майже півмільйона гривень. З метою визнання недійсними результатів тендеру, прокуратура звернулась до суду.

Встановлено, що за результатами проведеного відділом освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради електронного аукціону було визначено підприємство переможця торгів та укладено з ним договір на постачання 390 комплектів шкільних парт вартістю 484 тис грн.
Проте, при аналізі прокуратурою пропозиції, наданої переможцем торгів виявлено її невідповідність вимогам тендерної документації. Зокрема у парт відсутні полички, підсклянники, пенали для ручок. Крім того, стільниця не має необхідних поглиблень для глибшої посадки з правильною підтримкою ліктя при письмі, що допомагає йому зберігати правильну осанку, тобто стіл не являється антисколіозним.
Більш того, переможцем закупівлі не надано документів, які б свідчили про відповідність парт вимогам чинного державного стандарту якості.
Зважаючи на вказане, місцевою прокуратурою подано позов до відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради та підприємства-переможця із вимогами щодо визнання недійсними результатів публічної закупівлі та договору на постачання шкільних парт.
Господарським судом Кіровоградської області наразі відкрито провадження у даній справі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2408