Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2018

Прокуратура у суді захистила права вихованців Маловисківської школи-інтернату

Прокуратура Кіровоградської області у судовому порядку зобов’язала недобросовісного підрядника повернути на користь Маловисківської школи-інтернату понад 60 тис грн коштів.

Підставою звернення прокурора до суду стало те, що підрядна організація не виконала умови договору про зберігання пелет. Зокрема, в період опалювального сезону 2016 року з відповідального зберігання школа - інтернат отримала частину пелет, а саме 8 тон на суму 13600 грн. Проте вже наступного року 36 тон пелет, загальною вартістю 61 200 грн, організацією повернуто не було. Більш того, відповідно до акту на складі зберігача пелети були відсутні.
Невиконанням відповідачем умов договору створило передумови для зриву опалювального сезону у навчальному закладі. Вказане могло спричинити порушення належних умов для утримання вихованців закладу та недотримання умов праці трудового колективу, що є значною шкодою. Також відповідні наслідки зумовили керівництво закладу витрачати додаткові кошти на опалення інтернату.
Господарським судом області вимоги прокурора щодо повернення на користь навчального закладу вартості пелет задоволено у повному обсязі.
Водночас, досудове розслідування кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів керівником зазначеного товариства завершено. Обвинувальний акт за ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті. За скоєне обвинуваченому загрожує до 5 років позбавлення волі.
Робота ювенальних прокурорів регіону в напрямі вивчення стану законності у цій сфері триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1869