Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2018

На Кіровоградщині судитимуть чиновника міськради за отримання неправомірної вигоди

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно чиновника Управління Державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Кропивницького, викритого на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений причетний до двох епізодів хабарництва. Кошти він вимагав за реєстрацію та видачу декларації про здачу в експлуатацію об’єктів будівництва. Загальна сума неправомірної вигоди склала 12 тис грн.
Крім того, чиновник намагався надати неправомірну вигоду колезі за приховування останнім фактів виявлених порушень та невідповідностей у декларації про готовність до експлуатації об’єкта.
Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 2 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті.
Нагадаємо, начальника Управління Державного архітектурно-будівельного контролю було викрито на отриманні неправомірної вигоди прокуратурою Кіровоградської області спільно з Управлінням захисту економіки в Кіровоградській області та слідчими обласної поліції 5 червня 2018 року.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1955