Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2018

Керівник Кіровоградської місцевої прокуратури Дмитро Прокопчук прийняв участь у засіданні сесії міськради

Завдяки спільній узгодженій роботі правоохоронних органів міста Кропивницький, прокуратури та реалізації ужитих заходів координаційного характеру упродовж 1 півріччя 2018 року спостерігається позитивна динаміка до спаду загального рівня злочинності, а за окремими видами злочинів (умисні вбивства, спричинення тяжких тілесних ушкоджень, грабежі, розбої, крадіжки) маємо наявне їх зменшення.

Про це  повідомив керівник Кіровоградської місцевої прокуратури Дмитро Прокопчук під час засіданні сесії міської ради.
Зокрема, в рамках виступу про стан законності та результати діяльності органів прокуратури міста за підсумками 1 півріччя 2018 року очільник місцевої прокуратури проінформував, що у місті на 75% зменшено кількість умисних вбивства, на 25% зменшено спричинення тяжких тілесних ушкоджень. Усі ці злочини розкрито. Злочинність неповнолітніх зменшилася на понад 54 %. Завдяки спільним скоординованим заходам покращено стан розкриття злочинів проти власності. Зважаючи на актуальність питання боротьби з корупцією, завдяки цілеспрямованим заходам щодо організації роботи на даному напрямі, протягом року виявлено та направлено до суду 5 кримінально-караних діянь з ознаками корупції.
Водночас, як відзначив Дмитро Прокопчук, реальною проблемою, що впливає на якість досудового розслідування є велике навантаження на слідчого та прокурора, що здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях.
Насамкінець, очільник місцевої прокуратури зупинився на результатах представницької діяльності за звітний період. За його словами прокурорами до суду скеровано 24 позовних заяви на загальну суму 4,3 млн грн з яких 3 - з питань земельних відносин на суму понад 2 млн грн, 10 - про відшкодування шкоди заподіяної кримінальними правопорушеннями на загальну суму 566 тис грн, 14 - у бюджетній сфері на загальну суму 1,7 млн грн. Вже задоволено13 позовних заяв на загальну суму 1,4 млн грн.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2073