Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2018

Перед судом постане громадянин, який шахрайським шляхом заволодів продуктами харчування вартістю 2 млн грн

За процесуального керівництва Знам’янської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно мешканця м. Кременчука Полтавської області за ч. 4 ст. 190 КК України за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства), вчиненому в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні поточного року полтавчанин, використовуючи засоби мобільного зв’язку, ввів в оману водія вантажного транспортного засобу, який перевозив продукти харчування масло солодковершкове із Хмельницької області до м. Полтава, повідомивши останньому неправдиву інформацію щодо необхідності розвантаження вищевказаної продукції загальною вагою 20 тон, вартістю 2 млн грн у орендованому приміщенні у м. Світловодську. Після розвантаження протиправно заволодів зазначеними продуктами харчування.
У ході досудового розслідування встановлено місцезнаходження більшої частини викраденої продукції, здійснено її вилучення та повернуто власнику.
Відносно підозрюваної особи обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, накладено арешт на її майно.
Наразі обвинувальний акт направлено до Світловодського міськрайонного суду, який і вирішуватиме подальшу долю підозрюваного.
Довідково: відповідно до ч. 4 ст. 190 КК України шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1630