Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2018

У прокуратурі проведено підсумкову нараду за перше півріччя 2018 року

Під головуванням прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка вчора, 11 липня 2018 року, відбулась підсумкова нарада, на якій обговорено результати діяльності органів прокуратури на основних напрямах діяльності за перше півріччя 2018 року та заходи щодо підвищення її ефективності.

У роботі заходу взяли участь перший заступник та заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів регіональної прокуратури, місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, начальники відділів місцевих прокуратур, прокурори місцевих прокуратур.
Нарадою відмічено, що завдяки вжитим спільним заходам усіх правоохоронних органів на Кіровоградщині не допущено росту злочинності. Менше вчинено особливо тяжких та тяжких кримінальних правопорушень, злочинів проти життя та здоров’я особи, у тому числі умисних вбивств. Зменшилась кількість злочинів проти власності.
Рівень злочинності на 10 тисяч населення зменшився до 88,5 проти 110,2 порівняно з 2017 роком (по державі – 66,5 проти 138,6). При цьому, відсоток розкриття кримінальних правопорушень вищий від загальнодержавного.
Покращилась ефективність досудового розслідування, як основного інструменту протидії злочинності, на пріоритетних напрямках: земельна, бюджетна, лісова сфери та корупційні правопорушення. Як прикладу, майже у 4 рази збільшилась кількість направлених до суду проваджень у бюджетній сфері та у понад 3 рази – за фактами корупційних правопорушень.
Про результати діяльності прокуратури на окремих напрямах діяльності поінформували перший заступник та заступники прокурора області. Також заслухано звіти окремих керівників місцевих прокуратур та начальників їх територіальних відділів, а також прокурорів місцевих прокуратур.
За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури Кіровоградської області на наступний період.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2065