Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2018

Прокурор області зустрівся з журналістами та підвів підсумки піврічної роботи відомства

Сьогодні, 11 липня 2018 року, у прокуратурі області відбулася прес-конференція прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка щодо результатів роботи відомства за перше півріччя.

Розпочинаючи прес-конференцію, прокурор області акцентував увагу на тому, що, наряду з позбавленням прокуратури частини конституційних функцій, з початком роботи Державного бюро розслідувань органи прокуратури позбавлено й функції здійснення досудового розслідування. Це означає, що за органами прокуратури залишається лише функція нагляду за слідством (процесуального керівництва). Функція здійснення досудового слідства передана іншим правоохоронним органам — Нацполіція, СБУ, Фіскальна служба, НАБУ і ДБР. Вказане є завершальним етапом формування правоохоронної системи, яка відповідатиме всім міжнародним стандартам.
Аналізуючи результати діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії злочинності, у тому числі організованим її формам, і корупції, Анатолій Коваленко зауважив, що завдяки реалізації низки скоординованих заходів та об’єднанню зусиль усіх правоохоронців мають місце певні позитивні результати. Як приклад прокурор області повідомив що регіон займає 8 місце (на рівні з Одеською, Луганською, Вінницькою, Чернігівською областями) по кількості скерованих до суду обвинувальних актів у кримінальних провадженнях вчинених організованими злочинними групами.
Надалі Анатолій Коваленко проінформував журналістів про перебіг слідства у ряді резонансних кримінальних проваджень та відповів на запитання представників Засобів масової інформації.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1806