Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2018

За незаконну порубку дерев – кримінальна відповідальність

За послідовної та принципової позиції Знам’янської місцевої прокуратури перед судом постане місцевий житель, який обвинувачується у незаконній порубці дерев на території лісового масиву, що належить державному підприємству «Чорноліське лісове господарство».

Знам’янською місцевою прокуратурою скеровано до Знам’янського міськрайонного суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно 38-річного жителя Знам’янки, який здійснив незаконну вирубку дерев породи «Дуб звичайний».
Своїми незаконними діями чоловік, який раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, спричинив шкоду навколишньому природному середовищу в особі Державного підприємства «Чорноліське лісове господарство» на загальну суму понад 61 тисячу гривень.
В рамках кримінального провадження прокурором до суду подано цивільний позов про відшкодування завданої шкоди.

Довідково:
За вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.246 КК України громадянам загрожує покарання у вигляді до трьох років позбавлення волі.
Звертаємо увагу, що вчинення дій щодо незаконної порубки дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах у законі про кримінальну відповідальність передбачено покарання від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Окрім того, уже рік, як діють зміни, якими посилено відповідальність за незаконну порубку дерев - тепер термін можливого позбавлення волі збільшено до 5 років. «Та сама дія, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, -карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк».

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1623