Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2018

Непрацюючий знам”янчанин намагався відкупитися від поліції

Прокуратура Кіровоградської області завершила досудове розслідування стосовно 32-річного жителя м. Знам”янки за фактом вчинення ним кримінального корупційного правопорушення.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, аби не бути притягненим до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, вирішив «домовитися» з дільничним офіцером поліції. З метою уникнення кримінальної відповідальності запропонував співробітнику поліції 2300 гривень неправомірної вигоди. Офіцер поліції повідомив про вчинення злочину до департаменту внутрішньої безпеки поліції. Після передачі обумовленої суми грошових коштів 15 березня 2018 року непрацюючого знам”янчанина було затримано працівниками поліції на місці злочину.
Протиправні дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, тобто пропозиція та обіцянка надання службовій особі, неправомірної вигоди, за вчинення чи не вчинення службовою особою в інтересах того, хто обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого службового становища.
Подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд. За скоєне йому загрожує до 4 років обмеження або позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1961