Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2018

Посадовець відповідатиме перед судом за ухилення від сплати майже 1 млн грн податків

Прокуратура Кіровоградської області на належному рівні забезпечує організацію процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, досудове розслідування у яких здійснюється слідчими Державної фіскальної служби України в області.

Зокрема, за якісного процесуального керівництва прокуратури області завершено слідство у справі щодо ухилення від сплати податків з боку посадової особи одного з підприємств області. Досудовим розслідуванням встановлено, що фігурант справи, за допомогою оформлення безтоварних операцій з фіктивними підприємствами, ухилився від сплати понад 1 млн грн податків. На даний час, збитки завданні вказаним кримінальним правопорушенням відшкодовано державі в повному обсязі.
Обвинувальний акт відносно особи за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) скеровано до суду.
Наголосимо, що за процесуального керівництва прокурорів відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби апарату прокуратури області поточного року вже завершено досудове розслідування та скеровано до суду 3 кримінальні провадження у тому числі щодо здійснення фіктивного підприємництва з метою прикриття протиправної діяльності, спрямованої на ухилення від сплати податків.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1911