Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2017

Ювенальними прокурорами Кіровоградщини заявлено позовів у сфері охорони дитинства на півмільйона гривень

Незважаючи на суттєве законодавче обмеження повноважень прокурорів у частині представництва інтересів громадян, насамперед дітей, за період 6 місяців 2017 року ювенальними прокурорами Кіровоградщини заявлено позовів у сфері охорони дитинства на суму 500 тис грн.

Наразі судами задоволено 19 позовів на 426 тис грн, ще 9 позовних заяв на суму 62 тис грн перебувають на розгляді в судах області. Засобами представницького характеру поновлено права 177 дітей, площа повернутих земельних ділянок із незаконного користування становить майже 200 га.
Також за вказаний період органи прокуратури області систематично реагували на факти неналежного виконання уповноваженими органами функціональних обов’язків у сфері профілактики підліткової злочинності. Прокурорами надавалась об’єктивна оцінка фактам рецидивної злочинності, вчинення дітьми нових кримінальних та адміністративних правопорушень під час перебування на відповідних обліках. Загалом за І півріччя 2017 року у цій сфері прокурорської діяльності внесено 27 актів прокурорського реагування, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто 5 посадовців. Поновлено права 211 дітей.
Вжиті заходи координаційного характеру та практичні заходи прокурорського реагування щодо захисту прав дітей, які конфліктують із законом, дали свої позитивні результати. Маємо суттєве зниження рівня підліткової злочинності в регіоні, як по кількості вчинених кримінальних правопорушень до – 15 % (по Україні ріст на 0,4 %), так і по кількості осіб, які їх вчинили до – 21 % (по державі ріст на 1,1 %).
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2026