Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2023

Незаконний видобуток корисних копалин на понад 2 млн грн – на Кіровоградщині викрито членів злочинної групи

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури  повідомили про підозру  двом посадовцям облавтодору та підприємцю, які у складі організованої злочинної групи здійснили незаконний видобуток піску, спричинивши мільйонні збитки довкіллю  (ч.4 ст.240 КК України).

За даними слідства, організовану злочинну групу створив  у 2021 році   керівник   виробничого підрозділу Кіровоградського облавтодору. До незаконної діяльності  залучив ще майстра держпідприємства та приватного підприємця. У такому складі вони здійснили самовільний видобуток корисної копалини - піску, об’ємом 2243 м3. Роботи провели у незаконний спосіб, без спеціального дозволу на видобуток  корисної копалини на території колишнього вугільного розрізу.
Згідно висновку судової інженерно-екологічної експертизи, розмір збитків завданих державі внаслідок протиправних дій  складає 2,2 млн гривень.
Учасникам організованої групи наразі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 240 КК України, тобто незаконному видобуванні корисних копалин місцевого значення у великому розмірі, вчинене організованою групою осіб.
До суду скеровано клопотанням щодо обрання усім підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.
Досудове розслідування - ГУНП в області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань  Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 726