Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2023

Хабар за передачу в оренду землі: судитимуть голову громади

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури  скерували до суду обвинувальний акт  стосовно Пантаївського сільського голови за фактом вимагання та отримання ним 4700 доларів США неправомірної вигоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що голова громади вимагав та в подальшому отримав  від підприємця  4700 доларів США за  вирішення питання щодо надання  в оренду двох  земельних ділянок комунальної власності.
За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт за  ч. 3 ст. 368  (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України  скеровано до суду. 
Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП України в  Кіровоградській області, оперативний супровід  - УСБУ в  Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1021