Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2022

Розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті – повідомлено про підозру вікарію Київської метрополії

    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури вікарію Київської метрополії Української православної церкви за вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями (ч. 1 ст. 161 КК України) повідомлено про підозру.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що вікарій Київської метрополії Української православної церкви, реалізуючи свій злочинний намір щодо розповсюдження літератури, яка містить публічні висловлювання, що мають ознаки розпалювання ворожнечі та ненавісті залежно від релігійних уподобань, в ході засідання благочинних Кіровоградської єпархії УПЦ, презентував присутнім вищезазначену друковану літературу російського видавництва та в подальшому розповсюдив по інших єпархіях.
Триває слідство.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1106