Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2022

Ремонт тротуару зі збитками у мільйон: судитимуть підрядника робіт та інженера

    Керівник приватного підприємства при виконанні підрядних робіт привласнив понад 1 млн грн бюджетних коштів шляхом внесення до актів виконаних робіт недостовірних відомостей. Досудове розслідування кримінального провадження  завершено. Подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд.

За версією слідства, приватне підприємство на замовлення Світловодської міської ради здійснювало капітальний ремонт тротуару в одному із селищ. З метою заволодіння коштами підозрюваний вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо об’єму та вартості фактично виконаних робіт. Вказане призвело до збитків державі в особі означенної міської ради у сумі понад 1 млн гривень.
Окрім того, завершено розслідування  щодо інженера з технічного нагляду, який неналежно виконав свої обов’язки і погодив офіційні документи підрядника з неправдивими відомостями щодо якості виконаних робіт по  ремонту тротуару. Внаслідок протиправних дій підряднику було безпідставно перераховано 1 млн грн бюджетних коштів.
За процесуального керівництва  Світловодського відділення Олександрійської окружної прокуратури досудове розслідування   у кримінальних провадженнях завершено, обвинувальні акти скеровано до суду.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1162