Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2022

На Кіровоградщині винесено п’ять вироків за колабораціонізм

    За публічного обвинувачення Кіровоградської обласної прокуратури оголошено обвинувальні вироки  відносно 5-ох осіб, яких визнано винними та  засуджено за  колабораційну діяльність, спрямовану проти України в інтересах російської федерації (ч. 2 ст. 109 та ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Прокурорами у ході судових слухань повністю доведено вину  обвинувачених в інкримінованих злочинах. Зокрема, засуджені розповсюджували антиукраїнську інформацію у соціальних мережах, відкрито засуджували дії української армії та влади, закликали армію РФ до захоплення України,  насильницьку зміну конституційного ладу, повалення державної влади та відкрито  й всебічно  підтримували й виправдовували військову агресію російської федерації.
До прикладу,  студент з Харкова, який через війну тимчасово мешкав у Кропивницькому, в  месенджері викладав матеріали: "За росію", "Смерть хохлам", "Коли запишусь в рос.армію" та інші. Колаборанта засуджено до 2 років.
За результатами судового розгляду інших 4-ох обвинувальних актів  обвинувеченим особам призначено покарання від 2 до 5 років.
Робота правоохоронних органів із виявлення та припинення колабораційної діяльності триває.

кількість переглядів: 990