Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2021

Прокуратура у суді вимагає від органів місцевого самоврядування Олександрійського району виділити землі під сміттєзвалища

   Під час здійснення представницької діяльності Олександрійською окружною прокуратурою встановлено, що на території Новопразької селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області розташовані два сміттєзвалища загальною площею близько 4 га, під які органом місцевого самоврядування не виділено земельні ділянки.

Зокрема, землевпорядну документацію на земельні ділянки, на якій розташовані дані сміттєзвалища, до цього часу не виготовлено, речові права на земельні ділянки не зареєстровано.
Аналогічні порушення виявлено ще в 8 випадках на території Великоандрусівської, Онуфріївської та Петрівської ОТГ Олександрійського району.
Наслідком такої бездіяльності органів місцевого самоврядування є те, що межі сміттєзвалищ на місцевості не визначено, що унеможливлює належний нагляд за дотриманням законодавства про відходи з боку контролюючих органів та призводить до забруднення земель поруч зі сміттєзвалищами.
За виявленими фактами Олександрійською окружною прокуратурою направлено до адміністративного суду позовні заяви про зобов’язання органів місцевого самоврядування вжити заходів щодо виділення земельних ділянок під наявні сміттєзвалища.
 

кількість переглядів: 1588