Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2021

Стан досудового розслідування за фактом одержання хабаря начальником льотної академії одного з вишів України та його підлеглим

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури, в рамках слідства за фактом вимагання та одержання 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди начальником льотної академії та його підлеглим, у зв’язку з здобуттям нових доказів начальнику льотної академії 6 вересня 2021 року вручена підозра у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Крім того, прокуратура в суді апеляційної інстанції оскаржуватиме рішення Ленінського районного суду, яким відмовлено у задоволенні клопотання прокурора про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Вказане рішення суду прокуратура вважає незаконним, не обґрунтованим та таким, що прийняте з порушенням вимог кримінального процесуального законодавства.
Досудове розслідування триває.
Як повідомлялось раніше, начальник академії спільно з своїм підлеглим вимагали та отримали 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди від підприємця за укладання угод про співпрацю у сфері професійної підготовки студентів саме з його фірмою.
Після одержання неправомірної вигоди 3 вересня поточного року чоловіків затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба Кіровоградської обласної прокуратури                                  

кількість переглядів: 1418