Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2021

Апеляційний суд залишив в силі вирок водію, який смертельно травмував школярку у с. Бережинка - 8 років позбавлення волі

   Кропивницьким апеляційним судом  залишено без змін  вирок суду першої інстанції, яким 44-річного водія визнано винним у  смертельному наїзді на 11-річну школярку у с. Бережинка та зникнення з місця події ( ч.2 ст.286, ч.1 ст.135 КК України).  

     Таку ухвалу  виніс Кропивницький апеляційний суд учора, 15 червня.
     Покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки призначене обвинуваченому залишено без змін.
     Як ми повідомляли раніше, трагічна подія  сталася 9 листопада 2020 року, близько 16.20 год., у с. Бережинка Кропивницького району.
      Керуючи автомобілем марки ЗАЗ у стані сильного алкогольного сп’яніння, навпроти будинку по вул.Центральній, водій допустив наїзд на пішохода – малолітню дівчину 2009 р.н., яка рухалась по правій обочині біля проїзної частини дороги по ходу руху транспортного засобу.
Після наїзду водій жодних заходів для надання допомоги дитині не вжив, і зник з місця аварії.  Внаслідок наїзду дитина отримала  тяжкі тілесні ушкодження, які виявилися несумісними з життям і загинула на місці події.
      За підтримання публічного обвинувачення обласною прокуратурою Кіровоградський  районний суд визнав винним водія засуджено за  двома статтями  Кримінального кодексу України  -  ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) та ч.1 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці).

кількість переглядів: 915