Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2021

На Кіровоградщині повідомлено про підозру «злодію у законі» (ФОТО)

    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру  «вору в законі», який  організував  стійку злочинну організацію з вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів (ч.1 ст.255 КК України).

Наразі підозрюваному інкримінується вчинення ч.1 ст.255 Кримінального кодексу України, тобто  створення  злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також керівництво  такою організацією.
За даними слідства,  підозрюваний являючись злочинним авторитетом у кримінальному світі, перебуваючому у так званому статусі «вор в законі» - тобто особа, яка серед осіб кримінального середовища має беззаперечним авторитет,  створив злочинну організацію з числа осіб кримінального світу, які дотримуються  «злочинних понять» та підпорядковуються  так званій «злочинній ієрархії» з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Кропивницького слідчого ізолятора.
Учасники угрупування  займалися протиправною діяльністю, яка полягала систематичних вимаганнях грошових коштів від ув’язнених та їх рідних та близьких.  Зокрема,  вибирали об’єкт вимагання, з числа  утриманців СІЗО за вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, та вимагали віддавати певну грошову суму в так званий «злочинний общак»; пред’являли грошові вимоги до учасників примусових ігор в карти під виглядом сплати «програшів» яких насправді не було, а були результатом ігрового шахрайства; вимагання  сплати грошей, шляхом висловлення погроз та застосування  фізичного насильства  до ув’язнених  та їх  рідних, у тому числі і через телефонні дзвінки та інше.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1140