Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2021

Незаконна порубка дерев на понад 100 тис грн: мешканцю області повідомлено про підозру

      Під процесуальним керівництвом Олександрійської окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянину, який вчинив незаконну порубку дерев в захисних лісових насадженнях (ч. 4 ст. 246 КК України).

Як розповів виконувач обов’язків начальника Онуфріївського відділу Олександрійської окружної прокуратури Ігор Джавадян, 31-річний мешканець області, у березні цього року, здійснив незаконну порубку дерев у захисних лісових насадженнях на території, що належить Службі автомобільних доріг у Кіровоградській області. Протягом місяця  підозрюваний,  не маючи лісорубного квитка, ордера на здійснення порубки  сироростущих дерев, здійснив вирубку  дерев дуба та акації. Сума завданих злочином збитків складає понад 100 тис. грн.
Наразі чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка лісу, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.  
Санкцією статті за цей вид злочину  передбачено покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 1284