Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2021

Повідомлено про підозру: привласнення коштів місцевого бюджету під час ремонту системи опалення освітнього закладу

      Слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру у кримінальному провадженні відносно одного із суб’єктів підприємницької діяльності, який обґрунтовано підозрюється у привласненні коштів місцевого бюджету, виділених на «Реконструкція котельні та системи опалення Іванівської філії КЗ «Соколівське НВО», що знаходиться в с. Іванівка, Кропивницького району.

В ході слідства встановлено, що наприкінці 2018 року представник підрядної організації, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення недостовірних відомостей до звітної документації щодо вартості закупівлі котлів, заволодів бюджетними грошовими коштами на загальну суму 56 тис. гривень, тим самим спричинив КО «Відділ освіти, молоді та спорту Соколівської сільської ради» матеріальну шкоду на вказану суму.
Під час досудового розслідування, у зв’язку з отриманням достатніх доказів, директору підрядної організації повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.
Досудове розслідування триває. Вживаються заходи щодо забезпечення відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди.
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 995