Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2021

9 років в’язниці: суд виніс вирок водію, який спричинив смертельну ДТП в якій загинула 25-річна наречена, 49-річна жінка та травмувалась малолітня дитина

         За підтримання публічного обвинувачення обласною прокуратурою Кіровський  районний суд визнав винним водія, з чиєї вини у ДТП загинула наречена, 49-річна жінка, а малолітня дитина отримала тяжкі травми  та призначив йому покарання у вигляді 9  років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на  три роки ( ч.3 ст. 286, ч.1 ст.135 КК України).

Смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася у червні 2015 року в обласному центрі.
За даними слідства,  36-річний водій автомобіля «TOYOTA CAMRY», рухаючись на перехресті вулиць Яновського та Ушакова  на заборонений сигнал світлофора допустив зіткнення з автомобілем «RENAULT DUSTER», в якому перебувало молоде подружжя, жінка та хлопчик. В результаті ДТП двоє пасажирів автомобіля «RENAULT DUSTER», а саме 25-річна наречена, 49-річна гостя від отриманих тілесних ушкоджень померли, а 11- річний хлопчик отримав тяжкі тілесні ушкодження.
За словами  прокурора у кримінальному провадженні Ігоря Васильків сам же винуватець ДТП жодних заходів для надання допомоги потерпілим не вжив, і після скоєння  аварії зник з місця пригоди. Рік вказана особа перебувала у розшуку. Правоохоронцям вдалося встановити місце знаходження водія та вжити заходів щодо притягнення його до кримінальної відповідальності.  Після проголошення вироку водія взято під варту у залі суду.  
Чоловіка засуджено за двома статтями  -  ч.3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть кількох осіб) та ч.1 ст. 135 (залишення в небезпеці) КК України.  
 
 Вирок суду набере законної сили після сплину строків на його апеляційне оскарження.
 

кількість переглядів: 1281