Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2021

Службова недбалість зі шкодою у 2.5 млн грн - на Кіровоградщині судитимуть майстра лісу

           Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до  суду обвинувальний акт відносно майстра лісу ДП «Голованівське лісове господарство» за  фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом січня-червня 2020 року майстер лісу неналежно виконував свої службові обов’язки. Він не здійснював регулярні обходи лісових масивів, не виявляв лісопорушників,  не повідомляв  керівництво лісгоспу про ознаки вчинення самовільних рубок на закріпленій за ним території, допустивши самовільну вирубку 307 дерев.
Як наслідок службової недбалості, державі  заподіяно шкоду на загальну суму 2.5 млн грн.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі територіального управління ДБР розташованого у  м. Миколаєві, оперативний супровід УСБУ в Кіровоградській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1399