Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2021

Вісім років за гратами замість шести - суд змінив вирок працівнику МНС, який скоїв смертельний наїзд на двох підлітків

          За принципової позиції Кіровоградської обласної прокуратури Кропивницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора  призначивши суворіше покарання водію, який  скоїв смертельну  дорожньо-транспортну пригоду у смт. Вільшанка, у результаті якої загинули 18-річний хлопець та 17-річна дівчина. 

За інформацією державного обвинувача у цій справі Ігоря Васильків суд дослухався до  доводів сторони обвинувачення  щодо призначення  суворішого покарання водієві, який у стані алкогольного сп’яніння  спричинив подвійну смерть на дорозі. Обвинувальний вирок Новоархангельського районного суду про призначення водієві шести років ув’язнення було скасовано апеляційним судом, натомість постановлено новий вирок, згідно з яким 28-річного водія, колишнього  рятувальника,  з вини якого сталася смертельна ДТП, у якій загинули  дівчина та юнак засуджено до восьми років позбавлення волі.  Також суд позбавив водія  права керувати транспортними засобами строком на три роки.
Нагадаємо, трагічна подія  сталася у вечірній час 21 травня 2019 року у смт. Вільшанка Кіровоградської області. Водій автомобіля "Volkswagen", перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння (згідно висновку судово-медичної експертизи в крові останнього виявлено 3,2 проміле алкоголю), не впорався з керуванням та здійснив наїзд на двох пішоходів. У результаті дорожньо-транспортної події підлітки були доставлені до Вільшанської ЦРЛ, де не приходячи до свідомості померли.

кількість переглядів: 1269