Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2021

Повідомлено про підозру: придбав з метою збуту 10 тонн незаконно виготовленого дизельного пального

           Кіровоградська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом  незаконного виготовлення бензину та дизельного палива одним із нафтопереробних підприємств Кіровоградщини без сплати податків.

Наразі у межах кримінального провадження стосовно незаконного виготовлення та реалізації бензину і дизельного палива, одному з фігурантів справи повідомлено про підозру у вчиненні ним кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.204 КК України, тобто придбання з метою збуту та реалізації незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів (дизельного пального) в кількості 10000 літрів.
Досудове розслідування провадження триває, його здійснюють слідчі слідчого управління ГУ ДФС у Кіровоградській області.
Нагадаємо, протиправну діяльність підприємства було викрито  у  листопаді минулого  року у ході спільної операції обласної прокуратури, слідчого управління ГУ ДФС у Кіровоградській області при оперативному супроводі Управління Служби Безпеки в області та податкової міліції Кіровоградщини. Правоохоронці викрили нафтопереробне ппідприємство, на якому незаконно виготовляли бензин і дизельне паливо, яке продавали під виглядом розчинників та інших безакцизних товарів на території п’яти  регіонів України, не сплачуючи податки.
На підприємстві, АЗС та у фігурантів кримінального провадження у ході санкціонованих обшуків вилучили 540 тисяч літрів паливно-мастильних матеріалів на загальну суму понад 13,4 млн.грн., майже  1,2 млн.грн. та 22 тисячі доларів США готівки, комп’ютерну техніку, накопичувачі пам’яті, печатки, документи, чорнові записи, автоцистерну. Вилучене майно оцінено у суму 14,4 млн.грн.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1080