Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2020

За наполяганням ювенального прокурора суд призначив суворіше покарання чоловікові, який погрожуючи «заточкою», відібрав у дитини телефон та гроші

Ювенальний прокурор оскаржив в апеляції  вирок  суду першої інстанції, згідно з яким  30 річного місцевого жителя, було засуджено до 5 років позбавлення волі за  насильство щодо неповнолітньої дитини.

За принципової позиції ювенального прокурора  Кропивницький апеляційний суд повністю задовольнив апеляційні вимоги прокуратури та постановив новий вирок у справі, засудивши чоловіка до 8-ми років позбавлення волі з конфіскацією майна.  
Судом апеляційної інстанції враховано як тяжкість злочину, так і особу обвинуваченого, який раніше неодноразово був засуджений за аналогічні тяжкі корисливі та насильницькі злочини на території міста Кропивницький, а також завдану дитині насамперед моральну, а уже потім матеріальну шкоду.
 
         Обставини справи:
Подія трапилася у  листопаді 2019 року  в обласному центрі. 15-річний школяр повертався додому з навчання. На одній із нелюдних вулиць незнайомий  чоловік притиснувши хлопця до будівлі почав погрожувати загостреним металевим предметом (типу «заточка») вчинив щодо дитини насильницький напад, заволодів  коштами та мобільним телефоном дитини. Мобільний телефон згодом було виявлено у  одному із ломбардів міста Кропивницького.

кількість переглядів: 1280