Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2020

Прокуратура готує апеляцію на рішення суду по обранню запобіжного заходу фігурантам кримінального провадження щодо порушення виборчого законодавства

Ленінським районним судом розглянуто клопотання  слідчого, погоджене з процесуальним прокурором, щодо обрання двом підозрюваним у порушенні виборчих прав, -  кандидату на посаду голови одного з міст області та його  спільнику, запобіжного заходу.

Незважаючи на те, що прокуратура наполягала на триманні підозрюваних під вартою, суд постановив застосувати до затриманих фігурантів резонансного кримінального провадження міру запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання.
Наразі, на зазначену ухвалу готується апеляційна скарга. Прокуратура принципово відстоюватиме свою позицію в апеляційній інстанції і наполягатиме на обранні вказаним особам запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Як ми повідомляли раніше, правоохоронними органами Кіровоградщини  викрито кандидата на посаду голови одного з міст області, який намагався скористатися на місцевих виборах негативною виборчою технологією кандидата-двійника. Мешканець області, чинний депутат обласної ради, який зареєстрований як кандидат на посаду міського голови одного із міст, разом зі своїм спільником планували розпорошити увагу виборців і відтягнути під час голосування голоси від іншого кандидата. Кандидат в мери знайшов особу зі схожими анкетними даними іншого кандидата та запропонував за грошову винагороду зареєструватись кандидатом на посаду міського голови. Викрито вказаних осіб безпосередньо після реєстрації кандидата-двійника та передачі обумовленої винагороди.
Триває досудове розслідування.

кількість переглядів: 1447