Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

Прокуратура Кіровоградщини довела у суді порушення законодавства при купівлі газу для освітніх закладів

Відділом захисту прав дітей та протидії насильству прокуратури Кіровоградської області в судовому порядку доведено незаконність укладення додаткових угод щодо постачання газу для освітніх закладів обласного центру, що призвело до безпідставно сплачених бюджетних коштів  в сумі 2.4 млн грн.

Господарський суд Кіровоградської області у повному обсязі 27.08.2020 задовольнив  позовні  вимоги Кіровоградської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Управління освіти міської ради міста Кропивницького до одного із товариств-постачальників про визнання недійсними 10 додаткових угод до договору про постачання газу та стягнення безпідставно сплачених коштів. 
Як раніше повідомлялося, ювенальні прокурори шляхом вивчення інформації, розміщеної на сайті «Прозоро» виявили, що за результатами проведення аукціону Управлінням освіти міської ради міста Кропивницького  та Товариства з обмеженою відповідальністю у 2018 році укладено договір про закупівлю газу. Надалі сторонами укладено 10 додаткових угод щодо підвищення ціни за кубометр газу на 10 % кожна, без належного обґрунтування коливання ціни на ринку у відповідний період. Сторони внесли зміни до договору шляхом укладення додаткових угод безпідставно, усупереч вимог ст.36 Закону України «Про публічні закупівлі» (в редакції на час виникнення правовідносин).
            Робота на захист економічних інтересів держави триває.

кількість переглядів: 1709