Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2020

Засуджено працівницю банку за привласнення коштів клієнтів банку

За принципової позиції Кіровоградської місцевої прокуратури оголошено обвинувальний вирок працівниці одного із державних банків, яка через підробні платіжки знімала кошти вкладників банку.

Так, вироком Ленінського районного суду м.Кіровограда жінку засуджено за ч.1 ст. 191, ч.3 ст. 191, ч.1 ст. 362, ч.3 ст. 362, ч.1 ст. 200, ч.2 ст. 200 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади пов’язані із матеріальною відповідальністю на строк 1 рік та штрафу в розмірі 5 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 85000 грн.
Враховуючи, що особа щиро покаялась, співпрацювала зі слідством та відшкодувала завдану шкоду, суд звільнив її відвідування покарання, встановивши випробувальний термін.
За даними слідства, обвинувачена, працюючи у державному банку, маючи право доступу до інформації, що обробляється у базах банку, створювала в програмному комплексі кредитні рахунки на ім’я клієнтів банку, без їх відома, та несанкціоновано змінювала інформацію, яка обробляється у автоматизованих системах банку щодо кредитного ліміту. Згодом створювала підроблені платіжні документи та знімала готівку через банкомати.

кількість переглядів: 1489