Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2020

Оголошено підозру керівнику Кропивницького СІЗО через службову недбалість, що призвела до бунту ув’язнених

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області слідчими ДБР оголошено підозру начальнику ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Як ми уже інформували, прокуратурою Кіровоградщини неодноразово проводились перевірки щодо додержання вимог чинного законодавства в діяльності Державної установи «Кропивницький слідчий ізолятор» та виявлялись грубі порушення (велика кількість заборонених предметів, непрацюючі замки на дверях, відкриті камери та вільне пересування ув’язнених по поверхах та інше), які могли в подальшому призвести до надзвичайних ситуацій, про що прокуратура акцентувала у своїх вказівках на усунення порушень закону. Однак, начальник СІЗО неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не вживав будь-яких дій до забезпечення порядку тримання від вартою осіб та усунення виявлених порушень в установі. Вказані порушення стали причиною подій у грудні 2019 року, коли у стінах СІЗО один із ув’язнених самовільно залишив камеру та у кабінеті психолога  наніс  жінці тілесні ушкодження, підбиваючи інших ув’язнених до протиправних дій та бунту. У результаті  в установі сталися масові заворушення, у результаті яких було пошкоджено майно  держустанови. А до приборкання бунтарів були залучені великі сили спецслужб з різних куточків України.
Наразі у справі триває досудове розслідування. Вирішується питання  щодо обрання керівнику СІЗО запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.
 

кількість переглядів: 1507