Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2020

На Кіровоградщині один із керівників пенсійного фонду та підрядник постануть перед судом за привласнення бюджетних коштів призначених для благоустрою приміщень фонду

Під процесуальним керівництвом Кіровоградської  місцевої прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо заступника начальника Головного управління пенсійного фонду в області, службова недбалість якого, надало змогу керівнику підрядної організації протиправно заволодіти коштами Пенсійного фонду на суму 184 тис грн.

За версією слідства, посадовець не контролював повноту виконання договірних зобов’язань директора підрядної організації, який зобов’язувався здійснити прибирання приміщень та прилеглої території пенсійного фонду як в обласному центрі, так і її  районних представництв, кваліфікованими працівниками та сертифікованими засобами, однак фактично не виконав покладених на себе обов’язків. Як з”ясували слідчі, підрядник не маючи наміру на повне та належне виконання взятих на себе зобов’язань, з метою отримання протиправних надприбутків, домовився з особами з вразливої категорії населення про прибирання приміщень за кошти від 800 до 1500 грн, без їх оформлення та сплати відповідних відрахувань, не забезпечував належними засобами для прибирання. При цьому надав заступнику начальника пенсійного фонду на підписання акти виконаних робіт, на підставі яких було здійснено перерахування державних коштів, в супереч договірним зобов’язанням.
Сума збитків завданих державному  бюджету злочинними діями склала 184 тис грн.
Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт щодо посадовця пенсійного фонду та керівника підрядної організації за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст. 367, ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України направлено на судовий  розгляд.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1365