Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2020

Колишній начальник Кропивницького СІЗО відповідатиме у суді за розтрату бюджетних коштів

Прокуратура Кіровоградської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно колишнього виконувача обов’язків начальника ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор» у привласнені державних коштів виділених на ремонт  системи водовідведення установи.

Наразі досудове розслідування завершено. Слідчі зібрали достатньо доказів щодо колишнього виконувача обов’язки начальника ДУ «Кропивницького слідчого ізолятора». Колишньому керівнику  інкримінується  вчинення злочину передбаченого  ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.
Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.
Обставини справи:
За даними слідства,  колишній виконувач обов’язків начальника СІЗО за попередньою змовою з представником підрядної організації, здійснили розтрату бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт системи водовідведення спеціального корпусу № 1 ДУ «Кропивницького слідчого ізолятора».  Вказані особи внесли недостовірні відомості до звітної документації завищили  вартість виконаних робіт привласнивши таким чином державні кошти у сумі 166 тис гривень.
Зазначимо, що також  у суді  за аналогічний злочин відповідатиме і приватний підприємець – підрядник робіт.
           Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
           Пресслужба прокуратури Кіровоградської області  

кількість переглядів: 1369