Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2020

Чоловік, який замовив вбивство колишньої дружини постане перед судом

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено  досудове розслідування у резонансному кримінальному провадженні відносно мешканця області, який замовив убивство своєї колишньої дружини – співробітниці Академії Служби Безпеки України.

За версією слідства обвинувачений оцінив життя дружини  в одну тисячу доларів США. Мотивом для організації замовного вбивства стали судові суперечки між колишнім подружжям щодо визначення місця проживання спільної дитини та виплати аліментів.
Досудовим розслідуванням зібрано достатню кількість доказів вини підозрюваного у вчиненні вказаного злочину. Обвинувальний акт скеровано до суду за п. 11 ч. 2 ст. 115 (вбивство на замовлення) Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, подія мала місце у лютому 2020 року. Правоохоронці здійснили у Києві імітацію зникнення та обстановки вбивства жертви, після чого повідомили замовника про його виконання. Чоловіка було затримано одразу після перерахування останньої суми коштів за «виконану роботу». 
Операцію з попередження вчинення умисного убивства було проведено прокуратурою області спільно з управлінням СБУ в області,  Головним управлінням внутрішньої безпеки СБ України та Нацполіцією.
 
           Прес-служба прокуратури Кіровоградської області      

кількість переглядів: 1670