Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2020

Оголошено підозру двом посадовцям Управління охорони здоров’я однієї з міських рад Кіровоградщини, які вимагали від підлеглих медичних працівників «відкати» від отриманих премій

 За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської  області повідомлено про підозру службовим особам  Управління охорони здоров’я однієї з  міських рад Кіровоградщини, які підозрюються  у вимаганні та отриманні 60 тис грн  неправомірної вигоди від підлеглих молодших медичних працівників у вигляді  «відкатів».

27 березня 2020 року, слідчим оголошено  підозру двом посадовим  особам  Управління охорони здоров’я однієї з  міських рад Кіровоградщини -  заступнику начальника Управління та головній медичній сестрі, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Наразі прокуратура звернулася  до суду з клопотанням щодо  обрання  підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
У кримінальному провадженні триває досудове розслідування та встановлюється коло осіб причетних до цього злочину.
Як ми уже інформували, незаконну діяльність  посадових осіб викрито  25 березня 2020 року, у результаті  спільної роботи працівників прокуратури області, Управління стратегічних розслідувань Нацполіції та слідчих СУ Нацполіції в області.
За даними слідства,  вказана група осіб  організувала схему з вимагання та отримання  неправомірної вигоди зі своїх  підлеглих за рахунок бюджетних коштів  виділених  на реформування районних медичних закладів, а також премій медичних працівників. Викрили посадовців медичної сфери «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди у сумі 60 тис грн.
 Триває досудове розслідування.
 
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області      

кількість переглядів: 1867