Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2020

Повідомлено про підозру депутату сільради, який намагався привласнити земельну ділянку вартістю 6,4 млн грн

Прокуратурою Кіровоградської області повідомлено про підозру депутату однієї з сільських рад Кіровоградського району, який намагався реалізувати злочину схему, а саме у змові з власним сином – директором підприємства, привласнити землі промисловості, що розташовані в м. Кропивницький, ринкова вартість яких становить понад 6,4 млн грн.

За версією слідства, депутат, обіймаючи посаду заступника директора заводу, діючи за попередньою змовою з директором - власним сином, намагався провести протиправну реєстрацію права власності на вищезазначену землю за підконтрольним підприємством з подальшим її відчуженням на користь підставної приватної особи. Проте, злочинний намір завершено не було оскільки підозрювані не змогли отримати відповідне рішення органу місцевого самоврядування.
На даний час депутату та директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто у вчиненні закінченого замаху на заволодіння державним майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2272