Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

Підозрюваних у загибелі двох людей на виробництві - затримано

За принципової та послідовної позиції Кіровоградської місцевої прокуратури затримано трьох осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт на виробництві з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України, що призвело до смерті двох осіб.

Трагічна подія мала місце учора, 10 січня 2020 року, в м. Кропивницький.
Першочерговими слідчими діями встановлено, що полтавські працівники виконували вантажні роботи на території фірми «Кернел». При випробовуванні залізобетонних паль, відбувся злам палі, яка при падінні смертельно травмувала двох працівників фірми -підрядника 1967 та 1978 років народження. 
Наразі в порядку ст. 208 КПК України затримано директора підприємства, яке є замовником на проведення робіт та двох осіб підприємства, яке є фактичним виконавцем робіт. Вказаним особам оголошено підозру за ч.2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт на виробництві з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.
Кіровоградська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво в даному кримінальному провадженні. Тривають першочергові слідчі дії.
В свою чергу, керівництвом прокуратури Кіровоградської області хід досудового розслідування взято на особистий контроль.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1861