Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2019

Надзвичайна подія у слідчому ізоляторі у Кропивницькому: прокуратура відкрила кримінальне провадження

Прокуратура Кіровоградської області зареєструвала кримінальне провадження за фактом насильства щодо працівника Кропивницького слідчого ізолятора (за ч.2 ст. 345 КК України).

За версією слідства, 16 грудня 2019 року один із ув’язнених наніс тілесні ушкодження штатному психологу та погрожував їй і її родині фізичною розправою. Також він відмовився слідувати до ізолятора тимчасового тримання обласного управління Нацполіції, брати участь у слідчих діях та давати письмові пояснення щодо цього інциденту, підбурюючи інших взятих під варту на злісну непокору та масові заворушення. В результаті цього були вибиті оглядові вічка дверей камер, розбиті вікна та пошкоджені камери відеонагляду.

Окрім того, реагуючи на ситуацію, прокуратура області відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості з боку адміністрації Кропивницького слідчого ізолятора, що спричинила значні матеріальні збитки, за ч. 2 ст. 367 КК України. Наразі ситуація в СІЗО повністю контрольована.

Прокуратурою Кіровоградської області щомісяця направляються документи реагування до міжрегіонального управління Міністерства юстиції та безпосередньо Міністерства. У вересні за погодженням з Генеральною прокуратурою до Міністерства юстиції направлений лист, в якому вказується на наявність суттєвих порушень режиму, нездатності керівництва СІЗО контролювати ситуацію та ризики виникнення надзвичайних ситуацій.

кількість переглядів: 1833