Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

У прокуратурі проведено підсумкову нараду за перше півріччя 2019 року

Під головуванням прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка сьогодні, 17 липня 2019 року, відбулась підсумкова нарада, на якій обговорено результати діяльності органів прокуратури на основних напрямах діяльності за перше півріччя 2019 року та визначено заходи на наступний період.

У роботі заходу взяли участь перший заступник та заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів регіональної прокуратури, місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, начальники відділів місцевих прокуратур, прокурори місцевих прокуратур.
Нарадою відзначено, що прокурорами Кіровоградщини в цілому реалізовано комплекс заходів щодо забезпечення ефективного виконання покладених функцій та завдань під час законодавчих змін. Спільними зусиллями правоохоронних органів області досягнуто помітних результатів протидії злочинності. Виявлено та знешкоджено три злочинних угрупувань. Покращилась ефективність досудового розслідування на пріоритетних напрямках економіки. До суду скеровано 33 обвинувальних акта у бюджетній сфері відносно 34 осіб. У кримінальних провадженнях про корупційні злочини до суду направлено 21 обвинувальний акт відносно 24 осіб.
Зменшилася кількість умисних убивств, майже на третину – злочинів проти власності. Знизився на 16,6% і рівень підліткової злочинності за кількістю кримінальних правопорушень та на 18% за особами дітей, які вступили у конфлікт з законом.
Закріплено позитивні результати представницької діяльності. Судами задоволено та добровільно відшкодовано за позовами прокурорів вимог на суму майже 60 млн грн, 86 млн гривень реально стягнуто. Площа повернутих земель та незаконне надання яких попереджено становить 268 гектарів.
Про результати діяльності прокуратури на окремих напрямах діяльності поінформували перший заступник та заступники прокурора області. Також заслухано звіти окремих керівників місцевих прокуратур та начальників їх територіальних відділів, а також прокурорів місцевих прокуратур.
За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури Кіровоградської області на наступний період.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1552