Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2019

Прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко окреслив пріоритети в роботі на 2019 рік

У прокуратурі Кіровоградської області відбулася оперативна нарада під головуванням прокурора області Анатолія Коваленка, під час якої обговорено підсумки роботи органів прокуратури області за 2018 року та визначено пріоритети на 2019 рік.


Відкриваючи оперативну нараду, прокурор області Анатолій Коваленко не тільки відзначив активну роботу колективу відомства та позитивні напрацювання й тенденції, що безперечно мають місце в роботі прокуратури Кіровоградщини, а й окреслив пріоритетні завдання, визначені на сьогодні для органів прокуратури керівництвом Генеральної прокуратури України.
"Пріоритети для нас залишаються незмінними. Боротьба з корупцією, захист інтересів держави особливо в бюджетній та земельній сферах, подолання проявів тиску на бізнес, недопущення порушень конституційних прав громадян, зокрема у кримінальних провадженнях. Суспільство чекає від нас реальних результатів. І я вимагатиму їх і від своїх підлеглих, і від піднаглядних органів", - зазначив А.Коваленко.
Говорячи про підсумки минулого, 2018 року, прокурор області зазначив, що покращилась ефективність досудового розслідування, як основного інструменту протидії злочинності, на пріоритетних напрямках економіки таких, як земельна, бюджетна, лісова, про корупційні правопорушення. До суду з обвинувальними актами направлено 79 таких кримінальних проваджень. На судовий розгяд скеровано обвинувальні акти у 10 кримінальних провадженнях, вчинених організованими злочинними групами у складі 53 осіб.
Завдяки вжитим координаційним та організаційним заходам, відбулось зниження рівня злочинності в регіоні. Так, на 10 тис. населення рівень кримінальних правопорушень становить 162,0 проти 173,9 порівняно з 2017 роком.
Підвищилась ефективність представницької діяльності. Судами задоволено та добровільно відшкодовано за позовами прокурорів вимог на суму 166 млн. грн., майже 54 млн. грн. реально стягнуто.
За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури області на наступний період.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1477