Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2019

Прокуратура виявила чергові порушення при закупівлях за державний кошт

Прокуратурою Кіровоградщини за результатами вивчення стану законності у сфері закупівель за бюджетні кошти встановлено порушення вимог закону з боку службових осіб відділу освіти Олександрівської райдержадміністрації при закупівлі газу для опалення навчальних закладів району.

Так, за результатом проведення торгів відділом освіти Олександрівської РДА переможцем аукціону щодо закупівлі газу визначено товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ), з яким було укладено договір про закупівлю товарів за бюджетні кошти.
У подальшому між замовником та постачальником укладено 3 додаткові угоди, кожного разу збільшуючи ціну за одиницю товару на 10 %, без зміни суми договору.
Внаслідок укладення додаткових угод ціну за кубічний метр газу збільшено на 2053 грн. (21% від первинної ціни), а кількість продукції зменшено, тобто остаточна ціна за газ стала вищою за ті пропозиції, які пропонували інші учасники торгів.
Прокурори з’ясували, що коливання ціни товару на ринку кожного разу при укладенні всіх додаткових угод на 10 % сторонами договору не обґрунтовано та документально не підтверджено, у зв’язку з чим ними не дотримано вимог статті 36 Закону України «Про публічні закупівлі» та безпідставно змінено істотні умови договору.
Наразі прокуратура області звернулася до суду з позовною заявою щодо визнання недійсними додаткових угод та стягнення з ТОВ на користь держави надмірно сплачені грошові коштів у розмірі 125 тис грн.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1897